Battlefieldtour naar de Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde begon op 1 november 1944 begon met de landingen van Britse, Noorse en Belgische comman­do’s op de Walcherse kust bij Westkapelle. Een deel van de invasietroepen trok door het zuidelijke duingebied op in de richting van Vlissingen om de Duitse kustbatterijen uit te schakelen, terwijl een tweede troe­pen­macht zich een weg vocht naar het bosrijke noordwesten van Walcheren. Na een week van hevige gevechten eindigde operatie Infatuate II op 8 november met de capitulatie van de laatste Duitse troepen bij Vrouwenpolder.

Op zaterdag 1 oktober wordt er per touringcar koers gezet naar de Scheldedam waar deze slag om de Schelde plaatsvond. Vorig jaar heeft de stichting, in samen­werking met Annex Cinema uit Woerden, voor de film de Slag om de Schelde vertoond.

Er wordt een bezoek ge­bracht met een rondleiding aan het bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Op de terugweg wordt op de erebegraafplaats bij Bergen op Zoom een krans gelegd. Voor deze  Battle­fieldtour moet men zich wel opgeven. De eigen bijdrage voor deze geheel verzorgde dag bedraagt € 10 per persoon, inclusief lunch en versnaperingen. We vertrekken tussen 08.00 en 09.00 uur vanaf de opstap­plaatsen: Woerden station Noord­zijde, Montfoort Kasteelplein, Ben­schop halte dorp, Lopik gemeentehuis en Schoonhoven halte Noord. Om 17.00 uur wordt de terugreis weer aanvaard.

Aanmelden
Meld u aan voor deze fantas­tische dag, onder vermelding van naam, telefoon­nummer, opstapplaats, wel of niet met partner/introducée, bij:
raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl.
Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over het programma en de opstapplaats met de tijd.