Tip: boek over WWII legerauto’s

Zomer 1945. In West-Europa is de strijd gestreden en komt de geallieerde vechtmachine tot stilstand. Dat geldt ook voor het enorme aantal overbodig geworden materieel. Amerikaanse en Britse trucks worden opgeslagen in enorme dumps. Veel geallieerde voertuigen en een enkele Duitse beginnen een tweede leven in civiele dienst en worden aangepast aan hun nieuwe taak. Ze vinden hun weg naar kleine aannemers, garagebedrijven, uitbaters van frietkotten en kermisklanten. Vaak met rudimentaire verbouwingen door de plaatselijke smid, waarin het origineel nauwelijks te herkennen valt.

Lucas Beaujon heeft een bijzondere hobby. Vanaf zijn 12e is hij geïnteresseerd in militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Vele van deze zijn na de oorlog omgebouwd voor civiel gebruik. Lucas heeft ontzaglijk veel van deze legerauto’s opgespoord en gefotografeerd, en bezit inmiddels een tiental bijzondere exemplaren, waarvan hij een aantal ook zelf gerestaureerd heeft.

Van zijn foto- en documentatiecollectie heeft hij een boek samengesteld (520 pagina’s, meer dan 2000 foto’s, 62 merken voertuigen (USA, UK, Canada, Duitsland, Polen, Tsjecho-Slowakije, Italië, Frankrijk, etc.) in alle gebruikte types. WWII voertuigen gefotografeerd in service en in de jaren daarna. Civiel gebruikt als vrachtwagen, takelwagen, bostouwtrekker, circustransport, enz. enz. Teksten in het Engels.

De normale prijs van het boek is € 75. Meld bij uw bestelling de kortingscode SVL2021 en u krijgt € 10 korting. De prijs van het boek is dan € 65, inclusief verzendkosten. Afgehaald in Oudewater, of tijdens een SVL-bijeenkomst, vervallen de verzendkosten en kost het boek € 60.
U kunt het boek bestellen door het bedrag over te maken naar bankrekening NL26 INGB 0002 7502 78 t.n.v. O.R. Beaujon. Vermeld uw adres bij de bestelling. Meer informatie: tel. 0348-561332.