Lezing F-35 en veteranenborrel in Woerden

Op  zaterdag 26 maart 2022, van 16.00-18.00 uur organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard weer een ontmoetings­borrel en veteranenlezing. Deze wordt gehou­den in het Stadshotel Van Rossum, Meulmansweg 33M, in Woerden. Lange tijd kon er niets georganiseerd worden vanwege de lock-down en de coronamaatregelen. Nu is de veteranen­borrel weer terug! En deze keer met een lezing over een interessant onderwerp: de Joint Strike Fighter (JSF), ook bekend als de F-35. Deze lezing wordt verzorgd door kolonel André van Nispen van de lucht­macht. Kolonel van Nispen is de project­leider voor de aanschaf van de Nederlandse F-35’s.

Tijdens de ontmoetingsborrel worden de aanwezigen ook bijgepraat over het project Witte Anjerperkjes die in iedere Lopiker­waard gemeente zullen worden aangelegd. De ontmoetingsborrel is een uitgelezen moment om ervaringen uit te wisselen tussen veteranen, maar ook voor niet-veteranen om met veteranen kennis te kunnen maken.

Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard hoopt weer veel veteranen te mogen ontvangen op 26 maart. We denken dat het ook een mooie gelegenheid is om met elkaar te spreken over de oorlog in Oekraïne en de gedachten en her­inne­ringen die dat bij ons oproept.

We zullen het ritme om iedere twee maanden een veteranenontmoetings­borrel te houden weer oppakken: de borrel hierna vindt plaats op 14 mei 2022 in Montfoort.