Oekraïne-lezing en veteranenborrel in IJsselstein

Op zaterdag 26 november, tijdens de twee­maandelijkse Veteranen ontmoetings­borrel, organiseert de Stichting Veteranen Lopiker­waard in IJsselstein een presentatie met discussie over de oorlog in Oekraïne. Deze lezing vindt plaats op zaterdag 26 november van 16.00 tot 18.00 uur in De Deel, Panoven 10A in IJsselstein.

De presentatie en discussie staan onder leiding van Han Bouwmeester, kolonel van het korps Rijdende Artillerie (ook wel bekend als de gele rijders) van de Koninklijke Landmacht.

 

Kolonel Han Bouwmeester is Universitair hoofd­docent militaire strategie en landoptreden bij de Nederlandse Defensie Academie. In 2020 pro­mo­veerde hij op een onderzoek naar het gebruik van misleiding door de Russische strijdkrachten tijdens het Russisch-Georgische gewapend con­flict en de annexatie van de Krim. Bouwmeester is regelmatig te zien in diverse actualiteiten­programma’s en talkshows waarin hij zijn visie geeft op de oorlog in Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne en de ellende die het met zich meebrengt houden de gemoederen in de wereld behoorlijk bezig. Zeker bij de veteranen die al in menig oorlogsgebied of vredesmissie actief zijn geweest. Met deze bijeenkomst over de oorlog in Oekraïne hoopt het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen om hier meer over te horen en hierover in gesprek te gaan.

Gezien het belang en de actualiteit van dit thema zijn naast veteranen ook andere belang­stellenden welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich aanmelden via info@veteranen-lopikerwaard.nl. Vooraf aan­mel­den wordt aangeraden, omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. Als er nog voldoende plaats is, zijn uiteraard ook degenen die zich niet vooraf hebben aangemeld van harte welkom. Advies: wees op tijd aanwezig!