Presentatie Veteranen Search Team tijdens borrel Montfoort

Op zaterdag 25 maart 2023 zal in Montfoort, onder het genot van een versnapering, een interessante lezing worden gehouden door de Stichting Veteranen Search Team (VST). Deze lezing is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in hun verhaal.

Het VST is de laatste tijd steeds meer in het nieuws. Zo hebben zij onder andere meegeholpen bij de zoekacties naar Anne Faber, Gino van der Straeten en Hebe en Sanne, maar zeker ook naar minder spraakmakende zoekacties. Ongeachte de aard van de actie gebeurt dit met discipline, respect voor de zaak en doorzettingsvermogen. Niet voor niets luidt hun motto ‘Quietis Semper et Paratus’ (‘Altijd kalm en paraat’).

De politie doet vaker een beroep op het VST bij zoekacties naar een vermiste persoon en/of goederen. Het VST wordt, uitsluitend op verzoek van de politie, meer dan 50 keer per jaar ingezet en is in staat om bij urgente vermissingen binnen 2 uur met zowel personeel als met specialistisch materieel een actie te ontplooien.

Het VST bestaat uit ongeveer 2500 vrijwilligers die voor 85% uit (actief dienende) veteranen bestaat die uitgezonden zijn geweest van Libanon tot Mali en Afghanistan. De rest wordt vertegenwoordigd door andere geüniformeerde beroepen, zoals politie, brandweer, (ambulance)verpleegkundigen en boswachters.

Het VST is door de Stichting Veteranen Lopikerwaard (SVL) uitgenodigd om te spreken tijdens de tweemaandelijkse Veteranen Ontmoetingsborrel. Net als bij iedere Veteranen Ontmoetingsborrel is ook de lezing bij te wonen door iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van het VST. De toegang is gratis.

U bent van harte welkom!

Datum: Zaterdag 25 maart 2023
Tijd:                   16:00-18:00 uur
Locatie:               Raadszaal. Huis van Montfoort: Kasteelplein 5, Montfoort

U kunt zich aanmelden via info@veteranen-lopikerwaard.nl. Vooraf aanmelden wordt aangeraden, omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is (75). Als er nog voldoende plaats is, zijn uiteraard ook degenen die zich niet vooraf hebben aangemeld van harte welkom.