Veteranen herdenken

Ook in de Lopikerwaard hebben veteranen hun omgekomen collega’s en andere burger- en militaire oorlogsslachtoffers herdacht. Door de Stichting Veteranen Lopikerwaard werden, namens alle veteranen, bloemenkransen gelegd bij de oorlogsmonumenten in Woerden, IJsselstein, Montfoort, Linschoten, Oudewater en Lopik.

In Linschoten werd de krans gelegd door Frits Rosner en Hans Kolfschoten. In Montfoort legden veteranen Gaston Planqué en Jeroen Heuts de krans. In Woerden werd de krans samen met de Bond van Wapenbroeders gelegd door Rinus van den Dungen en Marcel Koopmans. In Oudewater legden Rob Vianen en Willem van Amerongen een krans namens de veteranen. In Lopik heeft Sjors van Beek een krans gelegd. En ten slotte werd in IJsselstein de krans gelegd door John van Houten samen met Michel Klein en Jeroen van Polen van Veteranen IJsselstein.

Ter nagedachtenis aan alle militairen en burgers die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Opdat wij hen niet vergeten!

 

Zie ook de video’s van de gemeenten IJsselstein, Montfoort en Oudewater.