Veteranenborrel weer terug in Oudewater

Op zaterdag 28 januari van 16.00-18.00 uur zal de twee­maandelijkse veteranen ontmoetings­borrel van de Stichting Veteranen Lopiker­waard na lange tijd weer neerstrijken in Oudewater. De locatie is café De Doelen “Emmy” aan de Kapellestraat 14 in Oudewater.

Alle veteranen uit de Lopikerwaard, maar ook hun partners en andere belangstellenden, zijn welkom voor een drankje, een hapje en een goed gesprek.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard brengt op deze manier veteranen van verschillende krijgsmachtdelen en verschillende missies bij elkaar om met elkaar ervaringen uit te wisselen, maar ook gewoon voor de gezelligheid.

In Oudewater wonen, net als in de rest van de Lopikerwaard, veteranen van de Koninklijke Landmacht, Marine, Luchtmacht en Mare­chaus­see. Zij hebben gediend in onder andere Nieuw-Guinea, Libanon, de Golfoorlog, voormalig Joego­slavië, Afghanistan en Mali, en op diverse andere plekken.

Vorige zomer nog werd door burgemeester Danny de Vries het anjerperkje in Oudewater geopend als erkenning en waardering voor de veteranen.

Met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zo dichtbij en dagelijks in het nieuws staat het belang van onze krijgsmacht en de inzet daarvan voor vrede en veiligheid als een paal boven water.

Nogmaals, alle veteranen zijn op de veteranen­borrel van 28 januari van harte welkom, en ook partners en belangstellenden. Het bestuur hoopt weer veel veteranen te mogen ontmoeten.