VETERANENCONCERT GROOT SUCCES

22 april 2017. Het veteranenconcert op zaterdag 22 april in IJsselstein door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een doorslaand succes geworden.

Het gratis concert werd georganiseerd door de onlangs opgerichte Stichting Veteranen Lopikerwaard (SVL) met medewerking van diverse sponsoren zoals het Fulco Theater en de 5 gemeenten uit de Lopikerwaard, te weten Woerden, IJsselstein, Montfoort, Lopik en Oudewater.

De ca. 350 bezoekers, waaronder veel regionale veteranen met hun partners, genoten zichtbaar van een wervelende show van het orkest onder leiding van de dirigent, majoor Jasper Staps. Het 50 koppig tellend orkest, waaronder enkele top solisten, twee geweldige vocalisten en twee fantastische backing vocals, bracht een indrukwekkend muziek spektakel. De bezoekers konden zich wanen in de wereld van de Luchtmacht die met gebruik van moderne hightech technieken de stap naar het ruimtedomein, de derde dimensie, heeft gemaakt. Onder de naam Space zette het orkest niet alleen een geweldig concert, maar ook een geweldige theatershow neer waarin o.a. muziek ten gehore werd gebracht van Michael Jackson, muziek uit de film Star Wars, U2, de Dire Straits, David Bowie en zelfs enkele hedendaagse hits van Bruno Mars. De show werd ondersteund met prachtige filmbeelden van de ruimte. Vooral het pleidooi door ’s Nederlands eerste astronaut Wubbo Okkels voor het behoud van het milieu op aarde, opgenomen vanaf zijn ziekbed vlak voor zijn overlijden in 2014, maakte een diepe indruk op het publiek. Daarmee bracht het orkest de show niet alleen de schoonheid en uitdagingen van de ruimte onder de aandacht, maar zeker ook de kwetsbaarheid van onze aarde in de ruimte en onze plicht om hier goed voor te zorgen. Met een geweldig slotoptreden door de vocalisten ging ’s avonds in het Fulco Theater het dak er af waarmee het eerste publieke evenement door de Stichting Veteranen Lopikerwaard een doorslaand succes werd.

Klik hier voor de foto’s van Marieke Berkelaar en de foto’s van Richard de Bruin.
Klik hier voor het persverslag op Alles van IJsselstein.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.