Woerden ook nu weer opnieuw garnizoensstad

Door de coronamaatregelen moest de openbare militaire beëdiging telkens weer worden uitgesteld. Nu alles weer mogelijk is, heeft het ministerie van Defensie aan de gemeente Woerden verzocht, om na de succesvolle beëdigingsceremonie in 2018, opnieuw een openbare beëdiging op het kerkplein te mogen organiseren. De stichting Veteranen Lopikerwaard en de gemeente Woerden juichen dit hernieuwde initiatief van harte toe.

Op donderdag 1 september 2022 om 14.00 uur zal voor het front van de troepen en belangstellenden op het kerkplein in Woerden, de openbare militaire beëdiging van nieuw aangetreden militairen van het Regiment Bevoorradings- en Transport­troepen plaatsvinden.

 

De gemeente Woerden kent als garnizoens­stad een roemrijk verleden. Reden voor het Regiment Bevoorradings- en Transport­troepen van de Koninklijke Landmacht om opnieuw de openbare beëdiging in garnizoensstad Woerden te houden.

Voor de veteranen die deze beëdiging willen bijwonen heeft de Stichting Veteranen Lopikerwaard in overleg met Defensie 30 stoelen gereserveerd. Vanaf 13.30 uur kunnen de veteranen al op het marktplein terecht. De toegang is vrij en men hoeft zich niet aan te melden.

De 40 jonge militairen worden dan met ceremonieel vertoon beëdigd. Militairen moeten, alvorens zij op missie uitgezonden worden en aan hun carrière kunnen beginnen, direct na hun opleiding de eed, de belofte, of de betuiging aan Allah afleggen. Zij doen dit op het Vaandel van het Regiment. De trouwbetuiging zal worden afgenomen door de nieuwe regiments­commandant, luitenant-kolonel Souman.

Deze bijzondere ceremonie zal ongeveer een uur duren en wordt muzikaal omlijst door de Fanfare Bereden Wapens.

UITNODIGING
Door de beëdigingsceremonie in het openbaar te doen wil de Koninklijke Landmacht laten zien dat zij midden in de samenleving staat. We hopen dat veel veteranen en andere belangstellenden de beëdiging zullen bijwonen.