BATTLEFIELDTOUR SLAG OM ARNHEM

De Stichting Veteranen Lopikerwaard (SVL) organiseert op 28 oktober 2017 een battlefieldtour over de Slag om Arnhem.

Drieënzeventig jaar geleden, van 17 september tot 26 september 1944 voltrok zich in de omgeving van Arnhem één van de meest dramatische gevechten van de Tweede Wereldoorlog: de Slag om Arnhem. Na de geslaagd invasie in Normandië wilde veldmaarschalk Montgomery met de operatie ‘Market Garden’ de weg naar Duitsland vrijmaken, zodat de geallieerden eerder dan de Russen Berlijn zouden bereiken. Maar alles ging verkeerd en de nederlaag was verpletterend. Van de naar schatting 11.902 mannen die aan de operaties rond Arnhem deelnamen kwamen niet minder dan 1.485 mannen om het leven en werden 6.525 mannen krijgsgevangen gemaakt waarvan 2.000 tot 2.500 gewond waren geraakt.

De battlefieldtour biedt militaire veteranen de mogelijkheid om op verschillende locaties kennis te nemen van de gebeurtenissen tijdens deze slag en de persoonlijke drama’s die zich hierbij soms hebben afgespeeld. De battlefieldtour zal worden afgesloten met een gezamenlijke kranslegging op de Airborne begraafplaats bij Oosterbeek.

Deelname aan deze battlefieldtour is uitsluitend bedoeld voor militaire veteranen uit de 5 gemeentes in de regio Lopikerwaard (IJsselstein, Montfoort, Oudewater, Lopik en Woerden). Er geldt een maximum van 40 deelnemers en de SVL streeft naar een evenredige deelname van deelnemers over de 5 gemeenten.

Concept programma:

  • 08:45 u         Opstaplocatie busvervoer op locatie P-plaats NS station Woerden-Zuid;
  • 09:00 u         Opstaplocatie busvervoer op locatie P-plaats AC-De Meern (A12);
  • 10:00 u         Aanvang battlefieldtour v.d. Valkhotel Papendal;

Lunch te Oosterbeek

  • 16:00 u         Einde battlefieldtour op Oorlogsbegraafplaats Oosterbeek;
  • 17:30 u         Retour AC-de Meern / Woerden

Gedurende de battlefieldtour zullen korte stukken tot ca. 1 km worden gewandeld. Van de deelnemers wordt verwacht hier bij aanmelding rekening mee te houden.

De kosten voor deelname bedragen € 15 p.p. incl. koffie, lunch en busvervoer.

De aanmeldtermijn voor dit evenement is verlengd tot uiterlijk 15 oktober 12:00 uur. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail aan info@veteranen-lopikerwaard.nl onder vermelding van:

  • Naam;
  • Adres en woonplaats;
  • Militaire missie waaraan is deelgenomen;
  • Gewenste opstaplocatie busvervoer (Woerden NS of AC De Meern);

De definitieve bevestiging van deelname aan de battlefieldtour is uiterlijk op 15 oktober en wordt door de SVL per mail bekend gesteld. In de bevestigingsmail vindt u ook details over de wijze van betalen.