INDRUKWEKKENDE KERKDIENST VOOR VETERANEN

Op zaterdag 24 februari werd in de Sint-Bonaventurakerk in Woerden een indrukwekkende oecumenische veteranenkerkdienst gehouden. Met bezoekers van de lokale Woerdense kerken, maar vooral met een groot aantal (tegen de zeventig) veteranen uit Woerden en omgeving.

Voorgangers waren dominee Gerrit Schouten en krijgsmachtaalmoezenier Leon Everts. De muziek van het koor Jubilate Deo onder leiding van dirigent en organist Geerten Liefting was mooi, het harpspel van Joost Willemze was gevoelig, de doedelzakklanken van de Saint Andrews Pipeband waren stoer en de militaire muziek werd verzorgd door de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers. Het was een mooie en indrukwekkende kerkdienst.

Na een korte pauze voor een kop koffie vertelde Marcel Koopmans verhalen over drie veteranen uit zijn kennissenkring die na hun terugkeer van hun missie de nodige problemen hadden ervaren. Indrukwekkende verhalen, waaruit maar weer blijkt hoe belangrijk het is dat veteranen na terugkomst door de samenleving worden opgevangen, herkend en erkend. Maar ook blijkt hieruit hoe belangrijk de band tussen veteranen onderling is: buddies voor het leven.

De tamboers en pijpers van het Korps Mariniers hadden zich inmiddels omgekleed in een zomers tenue en de bijeenkomst werd afgesloten met een optreden van hun Steelband en daarna het High Cathedral van de Saint Andrews Pipers. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang nagepraat.

Wij willen de geloofsgemeenschap H. Bonaventura hartelijk danken voor de gastvrijheid, en uiteraard ook de voorgangers, de muziek en de organisatie die deze indrukwekkende kerkdienst mogelijk hebben gemaakt.

 

Bekijk hier het fotoalbum van de Veteranen Kerkdienst door Bianca Langenberg; er staan  ook 2 video’s in. Let op: het geluid staat automatisch uit, om te luisteren moet je op het geluidsicoontje rechtsonder van de video klikken.

Bekijk het album of bekijk het album als fotoboek.