Lichtjes op oorlogsgraven in Oudewater

In Oudewater worden op kerstavond, zondag 24 december, net als in ruim 150 andere Nederlandse plaatsen, Lichtjes op oorlogs­graven ontstoken. De aanvang zal zijn om 17:00 uur.

Dit is de eerste keer dat het op deze wijze in Oudewater wordt gedaan. De lichtjes worden geplaatst bij de graven van alle omgekomen oorlogsslachtoffers die in Oudewater zijn begraven. Tevens worden er lichtjes geplaatst bij het oorlogsmonument voor hen die nooit meer zijn thuis gekomen en niet in Oudewater zijn begraven.
Er zal om 17.00 uur worden vertrokken vanaf het gemeentekantoor aan de Waardsedijk, waar­na er naar het oorlogsmonument zal worden gelopen. Burgemeester Verhoeve zal daar een kort woordje houden waarna de Nederlandse vlag wordt gehesen. Aansluitend worden de lichtjes geplaatst bij de graven en kan iedereen op zijn eigen manier stilstaan bij de slachtoffers.

Met het aansteken van de lichtjes willen de initiatiefnemers bijdragen aan de kerstgedachte en stilstaan bij de oorlogsslachtoffers die anders alleen op 4 mei worden herdacht. Meer info op https://lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com