Lopikerwaard veteranen beginnen het nieuwe jaar met een Nieuwjaarsborrel in Linschoten

Op zaterdag 27 januari  2024  is er weer de traditionele veteranenborrel.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert om de maand deze ontmoetingsborrel voor  veteranen en geïnteresseerde niet-veteranen. Deze keer in Linschoten in het koffiehuis “het Wapen van Linschoten”, Dorpstraat 34.

5 jaar geleden toen de Stichting Veteranen Lopikerwaard werd opgericht leefde er bij de veteranen in de Lopikerwaard de behoefte om lotgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Een van de landelijke en maatschappelijke doelstellingen was om bij de Nederlandse samenleving waardering en respect te bewerkstelligen voor de veteranen die vaak met gevaar voor eigen leven op vredesmissies  gingen.

Daarom zijn ook deze ontmoetingsborrels toegankelijk voor niet-veteranen die graag eens willen praten met veteranen.

Ook vandaag de dag nog gaan de Nederlandse blauwhelmen op vredesmissies overal in de wereld. En naar verluidt binnenkort weer naar Bosnië. Genoeg aanknopingspunten om eens met elkaar van gedachten te wisselen. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Omdat de Stichting Veteranen Lopikerwaard activiteiten organiseert voor veteranen in Montfoort, Woerden, IJsselstein, Oudewater en Lopik, wordt de veteranenborrel telkens in een van die gemeenten georganiseerd. Het bestuur hoopt zo bij de start van het nieuwe jaar veel veteranen te mogen verwelkomen.