Marinierskapel treedt op in Fulcotheater

Op vrijdag 24 mei 2024 om 20.00 uur vindt in het Fulcotheater weer het tweejaarlijkse Anjer­concert plaats. Deze keer treedt de befaamde en veelzijdige Marinierskapel der Koninklijke Marine voor ons op.

Wees er snel bij!
Bestel uw kaarten door vóór 1 mei 2024 een e-mail te sturen naar info@veteranen-lopikerwaard.nl.

Anjerconcerten
Muziek heeft militairen en hun families geholpen tijdens vaak lange uitzendingen. Tijdens het Anjerconcert wordt met deze muziek hun verhaal verteld. Verhalen over missies toen en de huidige belevingen van veteranen. Een concert voor stadsgenoten, kennissen, familie en natuurlijk ook onze veteranen. De Anjerconcerten zijn een coproduc­tie van het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht (IMMK) en het Nationaal Comité Veteranendag.

De Marinierskapel
Voordat de marine een eigen harmonieorkest had, gingen er al muzikanten mee aan boord van schepen. Vanaf 1799 kregen scheepscommandanten officieel toestemming muzikanten te laten meevaren. Zij vermaakten de bemanning tijdens lange zeereizen. Met toestemming van koning Willem III werd in 1864 de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht, maar bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd die opgeheven. Na de bevrijding van Nederland besloot de toenmalige minister van Marine weer een muziekkorps op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Het concert
De Marinierskapel staat deze avond onder de deskundige leiding van Harmen Cnossen. Tijdens het concert toont het orkest haar veelzijdige kant. Dit loopt uiteen van klassiek har­monieorkest tot uitgebreide bigband of een flitsende coverband. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. Voorafgaand aan het concert krijgt u koffie of thee aangeboden door de Stichting Veteranen Lopikerwaard.

Kaarten zijn GRATIS
Uiteraard hopen we dat de zaal vol zit met veteranen. De kaarten zijn gratis en veteranen kunnen met voorrang kaarten bestellen (ook voor partners, thuisfront en andere introducés) door vóór 1 mei 2024 een e-mail te sturen naar info@veteranen-lopikerwaard.nl of als u geen e-mail hebt door te bellen met 06-80080523. Vermeld in de mail hoeveel kaarten u wilt reserveren.

Na 1 mei worden de resterende kaarten gratis aan andere belang­stellenden beschikbaar gesteld. Reserveren gaat dan via de kassa of de website van het Fulcotheater. Na 1 mei geldt voor de kaarten op=op; er is dan geen voorrang meer voor veteranen.


Aangeboden door de Stichting Veteranen Lopikerwaard          |          Fulcotheater – Overtoom 3 – 3401 BK  IJSSELSTEIN