OP ZOEK NAAR VETERANEN MET EEN VERHAAL

De Stichting Veteranen Lopikerwaard wil ter gelegenheid van de viering van 75 jaar  bevrijding in 2020 een boekje uitgeven met verhalen van veteranen.

Voor dit boekje en de interviews zijn we op zoek naar veteranen die over hun uitzending en hun ervaringen willen vertellen. Het gaat niet per se om heel spannende verhalen of om gevechtsacties. Een missie is 95% van de tijd afwachten en onzekerheid. Ook dat kan in de verhalen naar voren komen.

Hoe hebt u uw missie of uitzending beleefd? Hoe kijkt u erop terug? Voelt u nog een band met het land waar u geweest bent? En ziet u uw maten uit die periode nog?

We hebben inmiddels aanmeldingen voor de volgende missies: Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Libanon, Golfoorlog, Bosnië, Afghanistan, Mali.

We zoeken nog:
Veteranen, met name van de Koninklijke Marechaussee, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marine die hebben deelgenomen aan de misies in Korea, Irak, Ethiopië, Cambodja, Kosovo, Haïti, of een andere van de ca. 130 missies waaraan Nederlandse militairen hebben deel­genomen of nog steeds deelnemen.

Waardering
Met de verhalen willen we in onze regio meer bekendheid en waardering proberen te bereiken voor het militaire beroep en voor al die veteranen die ingezet zijn voor onze vrijheid. Bij jong en oud, op scholen en op andere plekken.

Aanmelden
Vindt u het leuk om aan deze verhalen­reeks mee te werken, meldt u dan aan bij Jorn Bleijs,
06-51011492 of via info@veteranen-lopiker­waard.nl.