Oudewater presenteert Veteranencoin

Tijdens Veteranendag in Oudewater, op 25 juni, opende burgemeester Danny de Vries het Witte Anjerperkje in Oudewater. Eén van de Oudewaterse veteranen – die vlak bij het perkje woont – kreeg een gietertje aangeboden. Met het watergeven van de anjers werd vervolgens het Anjerperkje officieel geopend.

Hierna toog het gezelschap naar het stadhuis. Hier onthulde burgemeester Danny de Vries de Oudewaterse veteranencoin. Deze munt is officieel opgenomen in het Oudewaterse onderscheidingenstelsel, samen met de verschillende stadspenningen. De gemeenteraad van Oudewater heeft hiervoor op 21 april jl. een herziene verordening gemeentelijke onderscheidingen Oudewater 2021 vastgesteld. De Oudewater Veteran Coin wordt toegekend aan Oudewaternaren die uitgezonden zijn naar oorlogssituaties of op vredesmissies. De speciale munt drukt vanuit de gemeente de waardering uit, erkenning van het werk van (ex-)militairen die uitgezonden zijn. De veteranen coins zullen binnenkort aan alle Oudewaterse veteranen worden uitgereikt.

Lees meer: https://www.ad.nl/woerden/ook-oudewater-bodegraven-en-zuidplas-hebben-nu-anjerperk-om-oorlogsveteranen-te-eren~a8a23ce1/

https://www.ijsselbode.nl/nieuws/algemeen/18330/veteranendag-voor-respect-en-erkenning