Veteranen gratis naar Eredivisie

Nederlandse veteranen worden 14 en 15 september op de tribunes en op de voetbalvelden van de Eredivisie in het zonnetje gezet. Ze mogen in dat weekeinde met een introducee gratis naar een wedstrijd.

Commercieel directeur van Asito en shirtsponsor van voetbalclub Heracles Almelo Remko Stolk is 1 van de initiatiefnemers van de actie. “Er wordt altijd gemopperd dat het voetbal te commercieel is geworden. We doen meer dan een logo op een shirt plakken. We hebben ook een maatschappelijke rol te vervullen.” Met AFAS, de sponsor van AZ en de hoofdsponsoren van de Eredivisie ontstond het plan een voetbalweekend te houden waarin de veteranen in het zonnetje worden gezet. “Als bewustwording en waardering van de maatschappij”, verduidelijkt Stolk. “In de VS en de UK is traditioneel veel meer aandacht voor veteranen dan in Nederland. Het is belangrijk dat wij weten wat er gebeurt met al die mensen die we uitzenden. Gelukkig komen de meesten heelhuids terug, maar er zijn er ook die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Daar willen wij ook aandacht voor vragen.”

Invictus Games Den Haag 2020

In dat weekeinde schenken de voetbalclubs aandacht aan de Invictus Games Den Haag 2020. De bewegende reclameborden langs het veld van alle Eredivisieclubs tonen filmpjes van die spelen. De fans krijgen een mailing over het evenement en er komt aandacht op social media. Ook voetbalmagazine Voetbal International besteed uitgebreid aandacht aan deze actie. De chauffeur van de spelersbus van Heracles is ook veteraan en krijgt daarom een uitnodiging om in de skybox plaats te nemen. De club heeft ook staatssecretaris Barbara Visser uitgenodigd. Met de actie bereiken de clubs een miljoenenpubliek, niet alleen in de stadions maar ook de televisiekijkers via Foxsport.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kaarten er beschikbaar zijn. Veteranen die van de aanbieding gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via de website van het Veteraneninstituut. Daar staat ook het speelschema van het weekeinde. Maak een keuze en vul het formulier in dat op de pagina staat. Voor 5 september volgt een mededeling of de kaarten zijn toegekend.

SPEELSCHEMA

Zaterdag 14 september:
18.30 AZ – Sparta Info volgt
18.30 PSV – Vitesse Philips stadion, Eindhoven
19.45 VVV-Venlo – FC Groningen Covebo Stadion, Venlo
20.45 FC Utrecht – FC Emmen, Stadion Galgenwaard, Utrecht
20.45 Ajax – SC Heerenveen, Johan Cruijf Arena, Amsterdam

Zondag 15 september:
12.15 PEC Zwolle – RKC Waalwijk, MAC3PARK stadion, Zwolle
14.30 Feyenoord – ADO Den Haag, De Kuip, Rotterdam
14.30 Heracles Almelo – Willem II, Erve Asito, Almelo
16.45 Fortuna Sittard – FC Twente, Fortuna Sittard stadion, Sittard