Veteranen herdenken oorlogslachtoffers

Ondanks de coronamaatregelen heeft de Stichting Veteranen Lopikerwaard op 4 mei als eerbetoon aan alle militaire en burgerslachtoffers van oorlogen en vredemissies kransen gelegd bij verschillende herdenkingsmonumenten in de Lopikerwaard.

Door de coronamaatregelen waren er geen grote georganiseerde herdenkingen. Wel was het mogelijk om in alle rust een krans te leggen. Daarbij werd de 1,5-metermaatregel zo goed mogelijk in acht genomen. In Oudewater werd de krans door de veteranen Ronald Gabriels en Rob Vianen gelegd bij het monument aan de Waardsedijk. Enkele voorbijgangers keken geïnteresseerd toe. In Montfoort legden de veteranen Gaston Planqué en Frits Rosner de krans bij het monument op het Kasteelplein. Klik hier voor het filmpje van 75 jaar Vrijheid in Montfoort.

Kranslegging Oudewater

Kranslegging Montfoort

Kranslegging Montfoort

 

 

 

 

 

 

 

 

In Jaarsveld (Lopik) legde veteraan Sjors van Beek een krans bij het monument voor de neergeschoten Canadese Halifax-bommenwerper, en in IJsselstein werd de krans gelegd door veteraan John van Houten samen met de vertegenwoordiger van het veteranencafé IJsselstein, Michel Klein. Klik hier voor het filmpje van 75 jaar Vrijheid in IJsselstein.

Kranslegging Jaarsveld

Kranslegging IJsselstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De krans in Woerden is later op de dag gelegd door veteraan Rinus van den Dungen, samen met Marcel Koopmans van de Bond van Wapenbroeders.