VETERANENBORREL GAAT DIGITAAL

Door het coronavirus heeft de Stichting Veteranen Lopikerwaard (SVL), evenals veel andere organisaties, haar activiteiten tijdelijk moeten opschorten. De veteranen ontmoetingsborrel, die elke twee maanden gehouden werd, kon sinds maart niet meer in een café plaatsvinden.

Als experiment zal de veteranenborrel op zaterdag 28 november digitaal plaats­vinden tussen 16.00 en 17.00 uur. Dus via internet kunt u vanuit uw eigen huiskamer deelnemen. Zet een drankje klaar, pak uw laptop, open uw internet-browser en ga naar het volgende adres:

www.veteranen-lopikerwaard.nl/borrel/.

Na het inloggen komt u op een scherm waar u de andere veteranen kunt zien en met elkaar een gesprek kunt aanknopen. In het begin misschien wat onwennig, maar dat komt vanzelf.

Er wordt gebruik gemaakt van het programma Webex. Ongetwijfeld hebben de al wat oudere veteranen handige kinderen of kleinkinderen, die dit zo aan de praat kunnen krijgen. In de loop van de week ontvangt u een mail met gedetailleerde instructies hoe u in kunt loggen.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard heeft onder meer als doel om het contact tussen veteranen te bevorderen. Dat is in de coronaperiode niet eenvoudig. Veel ouderen komen weinig het huis uit, en de hoeveelheid bezoek is beperkt. Met deze digitale veteranenborrel hoopt de SVL dat we desondanks toch weer gezellig bij elkaar kunnen komen. Ook niet-veteranen zijn van harte welkom; log gerust in op 28 november en knoop een gesprek aan met een veteraan.

We hopen veel veteranen en belang­stellenden te mogen begroeten.