Zaterdag 25 november Veteranenborrel in Lopik

Na een enerverende excursie naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg twee weken geleden strijken de veteranen uit de Lopiker­waard nu neer in Lopik.

Op zaterdag 25 november, van 16.00-18.00 uur vindt in De Manebrug, Rolafweg Noord 50 in Lopik, de volgende veteranen ontmoetings­borrel plaats. Tijd om weer eens bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje, over de missies die men gedaan heeft.

Soms komt men met iemand in gesprek die achteraf in de zelfde missie heeft gezeten, toeval? Zo kwam het dat twee Indiëveteranen tijdens de tweemaandelijkse veteranenborrel bij toeval met elkaar in gesprek kwamen en ontdekten dat ze bij hetzelfde onderdeel gediend hadden en nu ook nog in dezelfde plaats wonen.

De tweemaandelijkse veteranen borrel blijkt, mede in het licht van respect en de maat­schappelijke waardering voor de vetera­nen, duidelijk een sociale functie te hebben. Zo worden er vaak verhalen op gehaald en gaat het over alles en nog wat.

Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard nodigt de veteranen van de Lopikerwaard uit voor deze veteranenborrel, maar ook partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De toegang en het drankje zijn gratis.